HOYA Blue Control

Lentile Protectie Lumina Albastra

ITAL LENTI BLU BLOCK HOYA BLUE CONTROL ESSILOR CRIZAL PREVENCIA RHEIN VISION BLUE PROTECT
175 LEI/BUC 225 LEI/BUC 225 LEI/BUC 175 LEI/BUC

ITAL LENTI BLU BLOCK

BLU BLOCK este un tratament nou de la ITAL-LENTI ce filtreaza lumina albastra.

Lumina albastra este acea parte din radiatia luminoasa, incadrata in spectrul vizibil, ce are valori intre 380 si 500 nm. Principala sursa de "Lumina Albastra" o reprezinta "Soarele" dar ea se gaseste si in mediile artficiale de iluminat (becuri cu halogen, becuri led, etc) sau in numeroase dispozitive electronice (tablete, smart-phonuri, televizoare, etc).

Utilizarea frecventa a dipozitivelor electronice creste nivelel de expunere al ochilor la lumina albastra avand ca impact dereglari de sanatate a intregului organism precum modificarea ritmului circadian - cea mai pregnanta fiind afectiunea de "Lipsa a Somnului" ce tinde sa devina cronica in toata lumea, dar si cu modificari ale starii de sanatate retiniene - degenerescenta maculara (DMLV).

BLU BLOCK - este un tratament specific, studiat si dezvoltat pentru a limita daunele provocate de acea parte negativa din lumina albastra (380 - 460 nm), multumita unui filtru transparent absorbant ce protejeaza ochiul.

Datorita caracteristicilor de ultima generatie ale acestui tratament (super-hidrofobic, ultra-durificare, antistatic), se imbunatatesc considerabil si performantele lentilelor oftalmice corectoare (contrast mai bun, intretinere mai usoara, rezistenta mai mare la degradare pe o perioada mai lunga de timp).

Cu o vedere mult mai relaxanta purtatorii vor putea sa-si desfasoare activitatile in fata dispozitivelor electronice pe sesiuni mult mai mari de timp fara sa fie nevoiti sa suporte iritatiile oculare, durerile cervicale sau oboseala oculara.

PROTEJEAZA-TI VEDEREA CU LENTILE OFTALMICE CORECTOARE ITAL-LENTI!

HOYA BLUE CONTROL

BlueControl

Un plus de confort intr-o lume digitala

Smartphone-uri, tablete, notebook-uri, LCD si ecrane cu LED-uri toate emit lumina albastra, cunoscuta de asemenea, sub numele de lumina vizibila cu intensitate ridicata. Desi lumina albastra, in fapt, este un fenomen natural - ea este prezenta in lumina zilei si ne ajuta sa ramanem receptivi – supra-expunerea poate avea un efect negativ si cauza stresul ocular, oboseala oculara si chiar insomnia.

Hoya BlueControl este tratamentul care neutralizeaza lumina albastra emisa de ecranele digitale, prevenind stresul ocular si oboseala ochilor.Toate acestea contribuie la sanatatea oculara oferind in acelasi timp o vedere confortabila si o perceptie mult mai naturala a culorilor.

ESSILOR CRIZAL PREVENCIA

Crizal Prevencia – cea mai recenta inovatie din familia Crizal – ofera o mai buna protectie pentru sanatatea ochilor. Razele UV periculoase si lumina albastra-violet sunt filtrate, in timp ce lumina utila este lasata sa treaca. Astfel, Crizal Prevencia ajuta la prevenirea imbatranirii premature a ochilor. De asemenea, Crizal Prevencia ofera cea mai completa protectie a lentilelor impotriva reflexiilor, murdariei, zgarieturilor, prafului si apei.

Lumina joaca un rol foarte important in sanatatea de zi cu zi:

• Lumina din domeniul vizibil este extrem de importantă pentru perceperea lumii înconjurătoare: forme, detalii, culori

• Lumina blue-turcoaz este foarte importantă pentru sănătate în ansamblu: reglarea ciclurilor de somn/veghe, dispoziție, performanțe cognitive etc. Dar lumina poate fi si cauza imbatranirii premature a ochilor:

• Razele UV sunt daunatoare pentru ochi, asa cum sunt si pentru piele,actiunea lor acumulandu-se pe parcursul întregii vieti si grabind îmbatranirea ochilor si aparitia cataractei.

• Lumina blue-violet daunatoare a fost identificata recent ca fiind nociva pentru celulele retinei. Cauzand leziuni oculare pe termen lung, ea poate grabi aparitia degenerescentei maculare legate de varsta (AMD) Razele UV si lumina blue-violet sunt prezente peste tot, atat in mediul exterior cat si in spatii inchise. Este recomandat sa ne protejam pe parcursul intregii zile si a întregului an.

CRIZAL PREVENCIA

• Previne imbatranirea prematura a ochilor, prin filtrarea selectiva a luminii daunatoare

RHEIN VISION BLUE PROTECT

CE ESTE LUMINA ALBASTRĂ?

Deşi este un fenomen natural, fiind prezentă în spectrul vizibil şi ajutându-ne să ne păstrăm vitalitatea pe parcursul zilei, cantităţi în exces de lumină albastră pot cauza oboseală vizuală, vedere neclară, iritaţii ale ochilor şi chiar dureri de cap.

Dispozitivele digitale cu ecrane LCD şi LED (computerul, televizorul, tableta, telefonul) emit un spectru vizibil dezechilibrat, cu intensităţi ridicate ale luminii albastre, cunoscută şi ca Lumină Vizibilă de Energie Înaltă (HEV).

CARACTERISTICI TRATAMENT

◊ neutralizează lumina albastră, prevenind oboseala şi durerile de ochi cauzate de expunere îndelungată;

◊ reduce reflexiile şi conferă contrast optim în condiţii de iluminare artificială;

◊ are o rezistenţă îmbunătăţită la zgârieturi, prelungind astfel durata de viaţă a lentilelor;

◊ are puternice proprietăţi hidrofobice şi oleofobice;

◊ are reflexie albastră pe suprafaţa lentilei;

◊ are o culoare reziduală uşor gălbuie, vizibilă atunci când lentila este aşezată pe o suprafaţă albă.

TOP